
… er en smartphone, der rammer gulvet. De fleste har nok prøvet det. Du har lidt for mange ting i hænderne, og på toppen af bjerget af genstande ligger din telefon. Eller måske fjumrer du simpelthen bare rundt. Og pludselig lyder braget – den dyreste lyd, du kan forestille dig. Glas, der splintres og en dump lyd. Din smartphone er røget i gulvet.
Hvordan reparerer du den?
Ofte vil din smartphone’s forside eller bagside (eller begge) være splintret til atomer. Heldigvis har det ikke nødvendigvis betydning for telefonens funktion, der ofte virker alligevel. Men det kan være svært at bruge telefonen, når glasset er smadret på forsiden – og du risikerer også at få glassplintrer i fingrene.
Heldigvis er der rigtig mange små og store virksomheder, som står for reparation af både front- og bagskærm, og som faktisk kan gøre det ganske hurtigt (typisk inden for et par timer). Men det kan blive en temmelig dyr affære, og du kan ende med at betale næsten samme beløb for reparation af front- og bagskærm som en ny telefon ville have kostet.
Hvis telefonen er helt i stykker
Så er der desværre ikke meget at gøre. Du må ud og købe en ny. Nutidens mobiltelefoner er – som du sikkert ved – temmelig dyre, og det er altså noget af en uforudset regning, du pludselig sidder med.
I dag er det nemlig helt utænkeligt at kunne gå flere uger uden en mobiltelefon – vi er blevet til et folkefærd, der er helt afhængige af vores smartphones, og faktisk klares en lang række af de daglige gøremål også over telefonen. Det kan derfor være mere end svært at forestille sig at skulle gå mobilfri, indtil næste løn går ind.
Har du ikke de penge stående på en konto, og vil banken ikke hjælpe dig, så kan det blive nødvendigt at ty til de online låneselskaber. De kan yde dig hurtig hjælp, når uheldet er ude.
Hvad skal du være opmærksom på, hvis du låner penge til en ny smartphone
Du skal altid undersøge dine muligheder grundigt, før du optager lån – det gælder, uanset hvem du låner penge af. Når du låner penge på nettet, skal du være opmærksom på, at denne type lån oftest er dyrere end banklån. Til gengæld vil du kunne få pengene ud meget hurtigere. Banken har typisk en række processer, den skal igennem, før din rådgiver kan bevilge et lån – det har låneselskaberne på nettet ikke. Her indsender du blot en ansøgning og modtager et konkret tilbud retur – og så har du pengene inden for en dag eller to.
Vælger du et online lån, skal du dog helst betale tilbage hurtigt – sigt derfor efter at tilbagebetale pengene allerede når næste løn går ind. Så slipper du for at have betalt enorme renter og månedlige omkostninger for et relativt lille lån.