magnet

Værd at vide om stærke magneter og teknologi i 2021

z14

Til den normale dansker som hører ordet magnet, så tænker man på de magneter man som barn satte på ens køleskab, med forskellige former og farver. Der er dog meget mere til det end bare de små hyggelige magneter.

Der er mange stærke magneter der optræder i alle dele af vores hverdag, såsom lukkemkanismer, smykker og andet. Stærke magneter er faktisk essentielt i mange produkter i dagens Danmark, og er med til at gøre hverdagen meget lettere.

I denne artikel vil der blive gennemgået forskellige slags magneter, og hvad de bruges til I hverdagen. At vide hvilket fordele og ulemper de diverse magneter har, er essentielt for at vide hvilke deres skal bruges til det specifikke projekt.

Neodynium magneter

Disse magneter er blandt nogle af det stærkeste på markedet i det, at deres størrelse er lille i forhold til styrken af magnetismen, hvilket er en god teknologi. Dette vil også sige at de er I den dyre enden, da der altid er en sammenhæng mellem kvalitet og pris.

Disse stærke magneter er populære på markedet i nicher såsom motorer i for eksempel vindmøller, elbiler og andet elektronik.

Siden at verden begynder at gå mere over i det elektroniske når det kommer til biler og grøn energi, vil disse stærke magneter blive mere efterspurgt. https://larko.dk/raamagneter/neodym-magneter er kendt på deres sølvlignende overflade og er derfor let genkendelige.

Ferritmagneter

Ferritmagneter er også kendt som, at være den svagere version af de stærke neonydium magneter. Selvom disse magneter er svagere, og derfor ikke kan bruges i store projekter som elbiler, er de istedet for meget udholdende I forhold til temperaturer. Dette betyder at de er ideelle til udendørsbrug i det at de også er rustfri, og er derfor holdbare.

Kort sagt kan man sige at ferritmagneter er stærke magneter, der er billige til brug af udendørsprojekter. Det skal dog siges at alle magneter har bedst af at blive opbevaret ved stuetemperatur. Når der bliver sagt at disse stærke magneter er gode med hensyn til temperaturer, betyder det at ferritmagneterne kan tåle store store temperaturudsving.

AlNiCo magneter

Du kender nok disse magneter fra folkeskolen, hvor man lærte om mangetismen, hvor den ene ende var rød og den anden grøn. Disse magneter er super udholdende og kan holde til temperaturer op mod 450 grader – simpel, god og smart magnetteknologi.

AlNiCo magneter er stærke magneter, der mest af alt bliver brugt til projekter, hvor magneterne får mange slag og derfor skal have en stor holdbarhed. Det er dog sjældent at AlNiCo magneter bliver brugt i projekter, da der sidenhen er blevet fremvist bedre og stærkere magneter til brug i de specifikke projekter.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *