iPhone

3 måder hvorpå din smartphone kan hjælpe dig til en sundere livsstil

z14

En smartphone kan efterhånden karakteriseres som lidt af et universalværktøj. Hvor mobiletelefonens oprindelige formål var at kunne foretage opkald, er der i dag næsten ikke grænser for, hvad en smartphone kan udrette.

Mens meget elektronik i dag beskyldes for at skabe forudsætninger for en mere inaktiv, stillesiddende og ensformig livsstil, kan et redskab som en smartphone faktisk også hjælpe dens bruger til en sundere livsstil. Læs mere om hvordan her.

1. Tæl dine skridt

Smartphones har i dag så mange features, at man som almindelig bruger af en smartphone faktisk kan være i besiddelse af et stykke værktøj, som har egenskaber, man slet ikke kender til. En ofte overset feature, som kan anvendes til at tracke din aktivitet i din hverdag, er den indbyggede skridttæller, som i dag findes i mange smartphones.

Mens de fleste forbinder en aktiv livsstil med motion i form af løb, fitness eller lignende, bør man faktisk ikke undervurdere, hvor meget det kan gøre for ens helbred og sundhed at sørge for at gå rigeligt hver dag. Som udgangspunkt siger man, at man helst skal gå 10.000 skridt om dagen. Vil du gerne sørge for, at du får gået nok, kan din smartphones indbyggede skridttæller hjælpe dig. Her er der ofte også mulighed for at statistikker over tid og meget andet. En skridttæller kan også i sig selv virke motiverende.

løb

2. Download en trænings-app

Noget af de allersmarteste ved smartphones er muligheden for at downloade apps. I dag findes der apps i alle afskygninger, som kan fungere som både underholdning og hjælp i hverdagen. Blandt de mange apps, der i dag udbydes, findes et hav af forskellige træningsapps. Nogle kan instruere dig i din træning, mens andre kan hjælpe dig med at tracke din træning, din fremgang og lave statistik over dine træningssessioner. Sådanne apps kan ikke alene gøre det nemmere og sjovere at træne, de kan også udgøre en motivation i sig selv. Det skyldes, at det er motiverende at kunne se sin fremgang i en statistik og sammenholde sine forskellige præstationer med hinanden.

3. Hold øje med hvad du spiser

En anden form for apps, der i fås i dag, er apps, der hjælper dig med at holde øje med antallet af kalorier og typen af kost, du indtager. Det er ikke nogen hemmelighed, at vores kost spiller en stor rolle for, hvor sundt vi lever. Vil du gerne leve sundt, er det derfor vigtigt, at du sørger for at spise varieret og vælge den rigtige type af mad, når du spiser. Det kan en sådan app blandt andet hjælpe dig med.

avocado

 


Artiklen indeholder ikke redaktionelt stof og er udelukkende udtryk for skribentens egne holdninger.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *