mobil

Halvdelen af danskerne spiller spil på mobilen

z14

Det er vanvittigt populært at spille spil på mobiltelefonen. Det peger Danmarks Statistik på i en ny undersøgelse, der afslører at 52% af alle danske mænd, spiller på deres smartphones. Danske kvinder halter ikke langt bagefter i det digitale kapløb. Hele 50% af landets kvinder spiller spil på mobilen. Noget af det der gør mobilspil så populære, er – sjovt nok – det mobile aspekt.

Du kan spille hvor som helst og når som helst. I bussen, til den kedelige familiemiddag, i halvlegen eller endda på campingferien. Der er ingen grænser for, hvor du kan få dit fix, og kvaliteten af spil er heller ikke til at kimse af. Mange spiller spil for underholdningens skyld, men der er også nogle der spiller for at komme ned i gear efter en lang og stressende arbejdsdag. Der er noget for enhver smag, og de spilleglade danskere mæsker sig i de mange valgmuligheder. Rumble Stars, Candy Crush, Era of Legends, Blades of Brim – kun fantasien sætter grænser.

Udstyret skal være i orden

Der er ingen tvivl om, at danskerne elsker spil. Noget tyder dog på, at der er tale om vidt forskellige segmenter, alt efter hvilken type gamer man er. For nogle er et godt gammeldags arkadespil på telefonen tilstrækkeligt, og for andre er den mere ”hardcore” form for gaming favoritten. Især – og måske ikke så overraskende – spiller de danske teenagedrenge computerspil i stor stil. Her er det spil som GTA, Fortnite, World of Warcraft og Battlefields der slår kegler.

gaming bord

Spil, der i modsætning til de noget ”lettere” mobilspil, kræver stationære computere og professionelle gamer borde – simpelthen fordi de er langt mere tidskrævende, og derfor sætter højere krav til udstyret.

Motion er vigtigt, hvis man er gamer

Og netop fordi computerspil tager længere tid at gennemføre end mobilspil, får det nogle forskere til at råbe vagt i gevær. Hvad end man spiller spil på sin smartphone, computer eller Playstation, så er der én ting sundhedseksperter bekymrer sig meget om – nemlig manglende motion. Det kan være en udfordring at få nok motion, når man er optaget af et spil. Faktisk er der meget der tyder på, at den manglende bevægelse i hverdagen kan være en alvorlig trussel for samfundet.

Ser man på de vestlige lande, er statistikkerne nedslående – Forekomst af overvægt og diabetes 2 stiger stødt, og det skyldtes blandt andet en livsstil hvor motion og fysisk aktivitet udebliver. Det kan være et problem, som er svært at komme til livs. Ofte handler det om vaner, der kan være næsten umulige at ændre på. Hvis man er vant til, at opholde sig meget indendørs kan det kræve stor overvindelse at tage ned i det lokale fitnesscenter, eller løbe en tur i skoven. Her er det afgørende at tænke i andre alternativer. Det er for mange langt mere overskueligt at hoppe på et løbebånd i hjemmet end at starte bilen og køre ned og træne. Et løbebånd kan for mange derfor være den helt rette løsning. Man kan nemlig sagtens være både inkarneret spilentusiast og i god form. Det ene udelukker ikke det andet.

løbebånd

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *