Ipad_computer_bredbånd

Er mobilt bredbånd noget for dig?

z14

Har du overvejet, om din bredbåndsløsning overhovedet er det bedste valg for dig? Rigtig mange mennesker flytter ind i en lejlighed eller et hus, hvor der allerede er installeret internet, og så tænker de ikke mere over, om dette faktisk er en god løsning for dem. 

En populær, men stadig overset, mulighed er mobilt bredbånd. Og dette kan du læse langt mere om her på siden – for hvordan fungerer det egentligt? 

Mobilt_bredbånd_apps

Hvornår er det en fordel at vælge mobilt bredbånd?

Mobilt bredbånd får adgang til internettet på samme måde som din mobiltelefon gør – gennem et simkort og et net af mobilmaster. Du får altså en router, som indeholder et simkort, og så skal du blot oprette forbindelse til denne router, ligesom du normalt ville gøre med traditionelt internet. 

Men hvornår er det en fordel at vælge mobilt bredbånd? Der er især to situationer, hvor du vil opleve store fordele. Disse er: 

  1. Hvis du har to boliger (fx sommerhus eller campingvogn)
  2. Hvis den traditionelle internetforbindelse er dårlig, hvor du bor

Hvis du har et hus og et sommerhus eller et hus og en campingvogn, så kan det være en stor fordel for dig at vælge mobilt bredbånd. Du kan nemlig blot tage routeren ud af stikkontakten og tage den med dig, når du tager afsted, så slipper du får af have en internetforbindelse begge steder. 

Hvis du bor i et område, hvor du kun kan få en langsom forbindelse gennem DSL kabler, så kan det være en stor fordel at vælge mobilt bredbånd, da datanetværket sagtens kan være hurtigt og stabilt i dit område. Men hvad koster det så? Det er ikkedyrt, men hvis du ikke ved, om du har råd, så kan du tjekke disse gode råd om økonomi.

Råd_til_mobilt_bredbånd

Hvad koster det?

De fleste mobilt bredbånd abonnementer koster cirka det samme, som hvad du betaler for dit traditionelle internet – altså mellem 200 og 400 kroner om måneden. Hvis du mangler penge til oprettelse af abonnementet, kan du overveje, om du vil låne penge online – for hvem kan egentligt leve uden internet i hjemmet?

Over 90% af de danske husstande har internet i hjemmet, og det er der god grund til. Vi lever nemlig i en tid, hvor langt de fleste ting fungerer online, og hvor det er svært at blive fuldt ud integreret i både lokale og nationale fællesskaber, hvis ikke man er online. Det vil altså være alle pengene værd. 

 


Artiklen indeholder ikke redaktionelt stof og er udelukkende udtryk for skribentens egne holdninger.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *